LET OP!

Deze handleiding is geschreven voor de vernieuwde Social Community versie 3.0!

Home scherm

Als je de app opent, start hij op in het homescherm

Hier staan de school,- en groepsberichten

Ook zie je in dit scherm een belletje

Hier worden de meldingen weergegeven. Denk hierbij aan herinneringen voor het oudergesprek, of inschrijvingen voor een evenement. Je kan zelf instellen welke meldingen je wilt ontvangen.

Groepen

Bij groepen vind je meer informatie van de groep(en) waar je zoon/dochter in zit.

foto album

bestanden

agenda

leden

Bij leden kan je de ouders van klasgenootjes opzoeken, of een gesprek starten met de leerkracht.

(zie toelichting 'gesprekken' verder in dit artikel)

Leerlingen

Bij leerlingen kom je op de pagina van je zoon/dochter.

Op deze pagina kan je je kind absent melden, of een oudergesprek inplannen, als deze open staat.

Als je op de naam van je kind klikt, kom je op de profielpagina van je kind.

Hier zie je de absentiemeldingen die je hebt gedaan, het profiel en welke ouders/verzorgers er nog meer aan je kind gekoppeld zijn.

Gesprekken

Hier staan de gesprekken die je reeds gestart bent en zullen hier bewaard worden.

Om een nieuw gesprek te starten, ga je naar de groep van je zoon/dochter en vervolgens naar kopje leden - medewerkers

Als je op de medewerker klikt, kan je daar een gesprek starten:

Agenda

Hier vind je alle evenementen van de school/groep(en)

Op de dag dat er een evenement is, zie je een blauw bolletje en als je op het evenement klikt,

zie je inhoudelijke informatie over het evenement.